Iepen Frysk Pupillen Kampioenskip

3 januari 2024

  • Roel Broer

Woensdag 27 december reisde Joan Lubbinge met een select gezelschap pupillen af naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Het bijvoeglijk naamwoord select staat hier terecht, want aan het open Fries kampioenschap voor pupillen konden alleen zij meedoen die daarvoor geselecteerd waren. En hoe terecht die selectie was bleek wel uit het eindklassement. Van de 12 deelnemende clubs eindigden wij als derde! 

Iedereen reed een 100 meter. De D’s en de C’s reden daarna een 300 meter en de B’s en A’s een 500. Als poedersuiker op de oliebol was er ter afsluiting nog een massastart waar ook mooie dingen gebeurden.

D's en C's

Renske Kromkamp (DPD) reed een PR op de 100 en werd derde op de 300.

Kwam Ilana Hokse (DPD) op de 100 vallend over de streep? Ze verbeterde toch haar PR en werd zelfs tweede. Op de 300 werd ze vierde.

Miriam van Es (DPC) reed een PR op de 300 en werd ook derde op de 100 meter.

B's en A's

Myrthe Kooiker (DPB) werd vierde op de kortste afstand. PR’s waren er voor Gideon Westhoff (HPA) en z’n zus Rhodé (DPA).

Op de 500 meter acteerden de geel-blauwen sterk. PR’s voor Lieke Nijboer (DPB), Rhodé Westhoff met val en Maud Brakke (DPA), die zomaar 2:31 van haar beste tijd afsnoepte.

Massastart

Opgetogen was Joan ook over dit onderdeel. Hij vertelt:
“Alle pupillen van STGiethoorn hebben meegereden in de massstart. Bijna allemaal hebben ze zich, in de verschillende categorieën, in kopposities laten zien. Het was duidelijk te zien dat deze kinderen al wat ‘pelotonervaring’ hebben. Prachtig was het hoe Lieke, Myrthe en Djura een STGiethoorn treintje vormden en goed samen werkten. 

En dan waren er ook nog eens twee die eerste werden! Ilana Hokse won bij de D’s en Miriam van Es was alle C’s te vlug af.

Helaas kwamen er ook 2 pupillen ten val.”

Podium

Podium

De organiserende Ferwerter IJsclub presenteerde ook een individueel  eindklassement. Ilana stond op het tweede treetje bij DPD na een tweede, vierde en eerste plaats. Miriam van Es betrad hetzelfde treetje door haar twee derde plaatsen en winst op de massastart.

Onze selectie

Op de foto Joan, Maud, Lieke, Myrthe, Miriam, Sophie, Ilana, Gideon, Rhodé, Djura en Renske  die voor het succes zorgden en de meegereisde enthousiaste supporters een aangename ochtend bezorgden.