In het zonnetje

10 maart 2024

  • Roel Broer

Na een seizoen waarin van de schaatssport is genoten, is het mooi om te zien dat leden hun waardering tonen naar de trainers die dit genieten mogelijk maakten. Namens de leden schreef Melanie Rietman er over. Samen met de foto’s is het een lezenswaardig geheel geworden.

Zondag 10 maart, de allerlaatste schaatstraining van het seizoen zit er weer op; sommigen vinden het jammer en sommigen zijn blij dat het seizoen voorbij is.
De één ging schaatsen voor de gezelligheid (en het koffiedrinken na de training 😉), de ander om de schaatstechniek bij te schaven en nog weer anderen wilden trainen voor de 200 km alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.
En dit alles is mogelijk binnen SchaatsTrainingsgroep Giethoorn. Op verschillende niveaus wordt training gegeven door enthousiaste en gediplomeerde trainers die iedere week weer hun kennis proberen over te dragen aan jong en oud.

Wedstrijden

(Jeugd)leden worden aangemoedigd om mee te doen aan wedstrijden en ook tijdens deze momenten staan de trainers van STG weer klaar om deze schaatsers te begeleiden (naar bijv. een nieuw PR).
Nu is het schaatsen bijna ten einde en gaan we weer lekker buiten sporten. 

Uitdaging

Maar we hebben nog één uitdaging te gaan:
En dat is ‘De Hollandse100’ op zondag 24 maart a.s. in en rond Thialf.
Een team van STG bestaande uit ruim twintig volwassenen en (dit jaar voor het eerst!) een groepje jeugd onder de achttien jaar gaat (weer) de uitdaging aan om geld op te halen voor meer onderzoek naar lymfeklierkanker.

Al € 5000 aan donaties

Eén team, één taak: 10 km schaatsen en daarna 90 km fietsen voor het goede doel. Wij doen mee!
Ruim 5.000 euro is er al gedoneerd door familie, vrienden, collega’s en bekenden, dat is geweldig! Bezoek nog even de teampagina en steun het team:

https://www.dehollandse100.nl/teams/schaats-trainingsgroep-giethoorn-stg

https://www.dehollandse100.nl/teams/schaats-trainingsgroep-giethoorn-junioren-stg

Aardigheidje

Hierbij willen wij als leden van STG de trainers en het bestuur hartelijk bedanken voor weer een mooi en sportief schaatsseizoen. Tijdens de laatste vrijdag- en zondagtraining zijn de trainers in het zonnetje gezet en bedankt met een aardigheidje namens de leden.
Binnenkort start op dinsdagavond het fietsen met STG weer, we kijken er naar uit!

Ferme handdruk

Op de foto Toon van Galen, die onze voorzitter Wim van der Heide bedankt. Op de achtergrond Melanie Rietman.
Wim wachtte de warme woorden die daarna nog werden gesproken niet af. Hij en zijn groep pupillen stonden na de cooling down op het ijs van Thialf te popelen om naar Giethoorn te vertrekken voor een gepaste afsluiting van het seizoen.