Josephine

3 mei 2024

  • Roel Broer

De leden die ook lid zijn van de AEW (Alternatieve Elfstedentocht Weissensee) lazen het al in het Marathon Magazine dat zij drie keer per jaar krijgen toegestuurd, maar het interview dat in het lentenummer 2024 staat met Josephine Haisma willen we jullie niet onthouden.

Bewogen jaar

Josephine heeft een bewogen jaar achter de rug met ongekende fysieke tegenslag. Dat zij dit jaar de alternatieve schaatste mag op z’n minst als opmerkelijk beschouwd worden.

Er staat al een lang verslag op onze website (Berichten uit Oostenrijk). Dat ook buiten onze club haar prestatie op waarde geschat is, doet goed.

Josephine bewees zichzelf. En ze bewees aan haar lotgenoten dat je met een positieve instelling en met wilskracht, die we gerust tomeloos mogen noemen, heel ver kunt komen.

Uit het Magazine

Josephine vertelt openhartig over haar borstkanker en dat ze vorig jaar maart nog geen 100 meter kon lopen. Na 20 weken is ze begonnen met de opbouw naar de Alternatieve Elfstedentocht.

Dat ze in een roze pak wilde rijden bedacht ze al lang van tevoren.

De tocht vond ze wel veel zwaarder dan de andere twee die ze eerder volbracht. Na 125 km had ze een moeilijk moment. Het passeren van de finish was een emotioneel moment en de afsluiting van een rotjaar.

Haar motivatie om iedere keer weer aan de 200km te beginnen haalt ze uit de liefde voor het schaatsen. Voor haar een perfecte manier om je hoofd leeg te maken.

Een ultieme droom is om ooit de echte elfstedentocht te rijden.

Haar honger is nog niet gestild en ze streeft ernaar om meer leden van STGiethoorn zover te krijgen dat ze ook meegaan. Je gunt iedereen zo’n intense ervaring, nietwaar?