NK marathon pupillen en junioren

11 februari 2024

  • Roel Broer

Lieke Nijboer, Djura Lubbinge, Myrthe Kooiker, Marlon van Oosten, Rosa-Lynn Compagner, Amber Wietsma en Joël Haasjes mochten zaterdag 9 februari in Alkmaar meedoen aan het Nederlands Marathonkampioenschap voor pupillen en junioren.

De pupillen Lieke, Djura, Myrthe en Marlon moesten eerst in een serie uitmaken wie er naar de finale mochten.

Series en finale

Bij de pupillen B, die 6 rondjes reden, slaagden Lieke, Djura en Myrthe erin de finale te halen. Marlon reed als A pupil 7 rondjes, maar haalde de finale niet.

De drie B’s deden hun uiterste best, maar konden geen stempel op de finale drukken. Lieke werd 15de, Djura 18de en Myrthe 25ste.

Rosa-Lynn Compagner is een C junior. In een veld van 53 reed ze naar een 10de plaats. Goud of zilver zat er niet in, maar brons had prima gekund. Er waren er wel 13 die er voor sprintten, met in hun kielzog nog 10 concurrentes.

Amber Wietsma deed mee bij de B’s. 35 deelneemsters, met op het rondbord 25. Na een vinnige strijd, werd ze uiteindelijk 26ste. Haar snelste ronde reed ze niet op ’t eind, want toen was de pijp leeg en de koek op.

De heer

Rest ons de enige heer in het gezelschap. Joël Haasjes timmert als B junior behoorlijk aan de weg. Hij stond tijdens dit kampioenschap tussen 51 leeftijdgenoten, die elkaar bestreden over 35 ronden. Drie mannen ontsnapten aan de greep van het peloton, terwijl een vierde er tussenin bleef hangen. Ook hier was het een omvangrijke groep die (in dit geval) om plaats 5 streed.
Joël staat als 6de te boek in de uitslag.