Viking Race

10 maart 2024

  • Roel Broer

De STG uit Rutten pakt ieder jaar uit met een evenement dat ze de naam ‘Viking Race’ hebben gegeven. Coach Joan Lubbinge en onze deelneemsters leverden de tekst en Irene Lubbinge maakte mooie plaatjes.

Geslaagd toernooi

Op 8 en 9 maart werd in Thialf weer de Viking Race georganiseerd. Een internationale wedstrijd met deelnemers uit Polen, Noorwegen, Duitsland, België, Roemenië, Italië, Finland, Zweden, Oostenrijk, Oekraïne, Estland en natuurlijk Friesland en Nederland. Het is een spannende en bijzondere ervaring om hieraan deel te nemen. Met buitenlandse deelnemers in huis, extra inrijmomenten heel vroeg in de ochtend en fanatieke aanmoedigingen door het publiek. De buitenlandse fans hadden zelfs trommels en ratels mee. Ook was er nog een eindfeest met alle deelnemers. Al met al is het een hele happening.

Van STGiethoorn waren er 3 B pupillen en 1 C junior geselecteerd. V.l.n.r.op de foto: Lieke Nijboer, Djura Lubbinge, Myrthe Kooiker en daarachter Rosa-Lynn Compagner en coach Joan Lubbinge. Lieke, Djura en Myrthe eindigden in het zware deelnemersveld heel knap op een 13e, 16e en 19e plek. Rosa-Lynn eindigde in het klassement als 11e. Coach Joan Lubbinge sprak over een zeer geslaagd toernooi.

Hieronder een verslag van de deelnemers van STGiethoorn:

Lieke

Ik vond het leuk. Over de hele wedstrijd heb ik in 3 van de 4 ritten een PR gereden van 48.46. Wij kregen ook twee Duitse meisjes van 12 jaar in huis.

Lieke staat rechts op de foto.

Myrthe

Het was een leuke ervaring. 2 van de 4 ritten waren PR’s: 49.77. We kregen ook buitenlanders in huis. Wij hadden 2 Poolse meisjes van 12 jaar. Zij heten: Alicja Iwanek en Amelia Harasuik.

Myrthe staat rechts op deze foto, voor Joan.

Djura

Als eerste reserve wist ik eerst nog niet of ik mee mocht doen, helaas kregen we daardoor geen buitenlandse kinderen in huis. Ik heb 2 PR’s gereden en de laatste rit ging het beste in 49.82. Het was heel gezellig met de clubgenoten en op het eindfeest. 

Djura staat aan de binnenkant.

Rosa-Lynn

Dit jaar was het voor ons de eerste keer dat er buitenlanders bij ons in huis kwamen. Dat was een hele leuke ervaring. Op vrijdag reed ik de 500 m en de 1000m. De 500m ging niet zo goed, ik had een misslag. Na de 500m was de spanning eraf en ging ik mij voorbereiden op de 1000m en die ging erg goed. Ik verbeterde mijn PR met 1,7 seconden. Op zaterdag stonden de 500m en 1500m op de planning en toen reed ik 2 PR’s. Mijn beste resultaat van dit weekend was 6e op de 1500m. Het was een super leuke ervaring om dit mee te maken met andere clubgenoten en coach Joan.