Wedstrijd 26 februari

27 februari 2024

  • Roel Broer

Er was een gewestelijke wedstrijd voor oudste pupillen en C junioren en ouder op maandag 26 februari 2024. Van ons deden er 11 mee. Als je denkt dat er tegen het eind van het seizoen toptijden worden gereden, moet die gedachte wat genuanceerd worden. 

Het gold wel voor de kortste afstand. Op de 100 meter reden de DPB’ers Djura Lubbinge, Myrthe Kooiker, Lieke Nijboer en Maartje Wietsma een PR en dook Kim Kuiper (DPA) zelfs 0.34 onder haar beste tijd. 

Op de andere afstanden viel er maar één PR en waren er nogal wat tegenvallende tijden. Dat PR kwam op naam van Vera Nijboer (DC1), die dat realiseerde op de 1500 meter. Gelukkig waren er nog wel lichtpuntjes. Op de 1000 meter was Rosa-Lynn Compagner de eerste DC2’er en Robine Lubbinge de derde.

Deze gewestelijke wedstrijden vormden zo’n beetje de afsluiting van het seizoen ’23-’24. Natuurlijk zijn er nog wel evenementen waar je geel/blauw aan de start ziet. Het aantal deelnemers dat meedoet aan de Hollandse 100 op zondag 24 maart is weer groot en er is met nog enkele weken te gaan al een substantieel bedrag aan sponsorgeld opgehaald.

Jan van der Stouwe doet mee aan de 4th Masters International Thialf Record Races op woensdag 13 en donderdag 14 maart in de categorie H55.