Afsluiting fietsseizoen

30 september 2024

  • Roel Broer

Op dinsdag 10 september maakte Hans Joosten voor zijn fietsgroep de balans op.
Terugkijkend kwam hij tot het volgende:
“Vanwege de vele regen was het dit jaar niet altijd mogelijk het trainingsschema te volgen en moest er geïmproviseerd worden. Dat was geen probleem, want veiligheid voorop zoals gebruikelijk.

Het aantal lekke banden bleef beperkt tot twee en er waren bijna altijd meer dan 10 deelnemers.

We reden bijna iedere avond in de regen naar huis, waren nooit chagrijnig, nuttigden genoeg ijsjes en er waren GEEN ONGELUKKEN! Het adagium ‘samen uit, samen thuis’, brachten we succesvol in praktijk. Op naar een mooi schaatsseizoen.”

Posbank

Aan het eind van de maand moesten de fietsen toch weer van de haken, voor een fietstocht over de Veluwe, waarmee de groep van Hans het seizoen echt afsloot.
Femke Rietberg doet hieronder verslag.

Zaterdag 28 september vond de afsluitende fietstocht van STGiethoorn plaats. We verzamelden bij Van der Valk Apeldoorn in Ugchelen en vertrokken met de regen op onze hielen voor een rondje Posbank. Al snel kregen we te maken met een lekke band, maar verder verliep de middag gelukkig bijna probleemloos.

Gedurende de rit werden we steeds weer ingehaald door prachtige oude vrachtwagens die deelnamen aan een klassieke tourrit en bijna dezelfde route leken te rijden – echt een mooi gezicht! We fietsten over schitterende heidevelden, door prachtige bossen en trotseerden een aantal leuke klimmetjes. Halverwege genoten we van een welverdiende kop koffie met appelgebak, wat een fijne opkikker was. In de tweede helft speelden een paar vervelende remblokjes nog wat op, maar gelukkig kon Hans óók dat weer snel verhelpen.

Radio Kootwijk

Een rondje Radio Kootwijk mocht natuurlijk niet ontbreken en nadat we dit hadden voltooid, keerden we na zo’n 95 kilometer terug naar de startplek voor een gezellig afsluitend drankje. Ondanks de wisselende weersomstandigheden hebben we genoten van een geweldige fietsmiddag. Nu het schaatsseizoen alweer begonnen is, gaat het fietsen voor sommigen even op een laag pitje, maar we kijken alweer uit naar de ritten van volgend jaar!