Gew.wed. 7 okt.

9 oktober 2024

  • Roel Broer

Op maandag 7 oktober was het ijs van Thialf geprepareerd voor wedstrijden. Dit keer waren het gewestelijke, waaraan van ons pupillen en junioren meededen.

Op de 100 meter schaatste Sophie Kooiker (DPC) 0.08 seconden van haar beste tijd af. Naut Kuiper (HPD) was minder snel dan Sophie, maar 0.46 seconde sneller dan de Naut van een seizoen geleden.

Ilana Hokse (DPC) reed een verdienstelijke 300, terwijl Sophie en Naut hun PR aanscherpten. Naut met 2.84 seconden.

Kim Kuiper (DC1) behoort nu ook tot de leden die de 500 meter binnen de minuut kunnen rijden. Ze noteerde een tijd die 4.05 seconden onder haar vorige PR ligt. Gerianne Kromkamp (DC2) is al een stuk verder. Zij evenaarde haar PR van de avond ervoor en staat nadrukkelijk op het punt de vijfenveertigsecondenbarrière te slechten.

Rosa-Lynn Compagner (DB1) kwam op de 1000 meter goed voor de dag. Ze werd zesde in een veld van 25 deelnemers. Was Kim nog hoteldebotel van haar prestatie op de 500? Moeilijk te zeggen, maar haar val in de laatste ronde stond een mooie tijd lelijk in de weg.

Conclusie: het seizoen 24-25 is begonnen! STGiethoorn is (dankzij de vele dames) goed vertegenwoordigd tijdens de wedstrijden. Het rijden van een PR is zo simpel nog niet. Als het lukt mag daar best aandacht voor zijn.