Eerste baanmarathon

21 oktober 2024

  • Roel Broer

Maandag 14 oktober vond de eerste van zes baanmarathons plaats. De baancommissie zet de formule om jeugd te laten proeven aan deze discipline voort. Niet je leeftijd bepaalt de categorie waarin je uitkomt, maar je tijd op de 500 meter. Zo krijg je qua sterkte een gelijkwaardiger speelveld.

De eerste groep reed 6 ronden en kwam niet bepaald als eenheid aan bij de streep. Sophie Kooiker (DPC) begon sterk, maar gaf in het laatste rondje terrein prijs. Ze werd vijfde in een veld van 12.

In de tweede groep (17 deelnemers) werd serieus strijd geleverd, want maar liefst 6 rijders maakten er in de laatste van de 8 rondjes een spannende sprint van. Ilana Hokse (DPC) en Renske Kromkamp (DPC) streden tot het laatst mee. Ilana werd knap tweede en Renske deed met een vijfde plaats niet veel voor haar onder.
In groep drie zagen we pupillen A en B battelen met junioren C1 en 2. De eerste 9 eindigden vlak na elkaar. Miriam van Es (11de) en Marlon van Oosten (13de) zaten in het volgend groepje. Myrthe Kooiker, Djura Lubbinge en Lieke Nijboer voltooiden hun 10 rondjes op gepaste afstand van hun clubgenoten.

Senne de Bruijn (HB1) kwam uit bij de C4. Hij reed 20 rondjes en rammelde duidelijk aan de deur. In zijn laatste rondje deed hij er alles aan om er twee voor hem in te halen. Hij strandde. Weliswaar finishte hij net als dat duo in 12:34, maar de getallen achter de punt waren bij hem hoger.

Amber Wietsma (DB2) deed mee bij de C3. Zij reed 30 ronden en eindigde als 17de in een grote groep.