Gewestelijke wedstrijd in Leeuwarden

21 oktober 2024

  • Roel Broer

De redactie van de site ontving van een toeschouwer (naam bij de redactie bekend) onderstaand verslag dat wij maar wat graag met jullie delen:
“Op zondag 20 oktober togen 3 rijders van ST Giethoorn naar de hoofdstad van Friesland om mee te doen aan een gewestelijke wedstrijd.
Ilana Hokse en Renske Kromkamp (beiden DPC) mochten een 100 mtr en 500 mtr rijden en Miriam van Es (DPB) kwam voor een 100 mtr en 700 mtr naar de Elfstedenhal.
Op de 100 mtr konden Miriam en Renske meteen juichen want beide meiden wisten hun PR met enkele honderdsten te verbeteren. Ilana kwam daarentegen net een paar honderdsten tekort voor een PR.

Na haar val op de 500 mtr, enkele weken geleden in Thialf, was Ilana uit op revanche. En dat lukte, want ze knalde op het Friese ijs van de Elfstedenhal naar een tijd van 50.95 op deze afstand. Bijna 3 seconden sneller dat haar oude PR. Ook Renske reed een knappe tijd en kwam heel dicht in de buurt van haar PR. Ze was dan ook na Ilana de 2e DPC-er in de uitslag.

Als laatste mocht Miriam nog de 700 mtr rijden. Deze had ze nog niet eerder gereden maar daar was niets van te merken. Ze zette een heel knappe tijd neer en was hiermee de snelste dame van de 700 mtr-rijders.”