Pupillen en Junioren

Wil je gaan schaatsen bij onze club, dan vinden wij dat hartstikke leuk. Wij hebben pupillen en junioren, die in het winterseizoen training krijgen op Thialf.

Pupil ben je t/m je twaalfde, junior t/m je achttiende en neo-senior t/m je tweeëntwintigste.

Voor die categorieën zijn er ook wedstrijden waaraan je mee kunt doen. Dat is leuk, want dan kun je zien hoe je vooruit gaat. Deelname wordt door ons gestimuleerd.

Schaatsles bij de Sven Kramer Academy (SKA)
Als je lid wilt worden van onze club, dan is het wel handig dat je (een beetje) kunt schaatsen of skeeleren. Bij gebrek aan natuurijs is er gelukkig kunstijs om te leren schaatsen.
Net als bij het zwemmen kun je op les gaan. Het jeugdschaatsen wordt georganiseerd door de Sven Kramer Academy (SKA) en vindt plaats op de overdekte ijsbaan Thialf te Heerenveen.

Klik hier om op hun site te komen. Klik hier voor de zomertraining, die de SKA ook aanbiedt.

Lesprogramma

De kinderen van de SKA krijgen les op het middenterrein van de 400 meter baan en op de 333 meter baan.

Je leest hier alles over het Jeugdschaatsen Daar vind je ook het opgavenformulier voor dit seizoen. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact op met ons. Wij willen ook graag een berichtje als je gaat meedoen aan het jeugdschaatsen.

Toegangspassen

Tijdens de eerste les van het jeugdschaatsen ontvang je toegangspassen. Bij de receptie van Thialf zal o.a. de coördinator jullie opvangen. Iedere schaatser ontvangt een pasje. Bij elk gezin zit ook één begeleiderspas.

Een extra begeleiderspas is aan te schaffen voor €5,00. Alle passen zijn in bruikleen en dienen aan het eind van het seizoen ingeleverd te worden. Alle niet ingeleverde passen worden in rekening gebracht.

Het is erg belangrijk om de pas in je schaatstas te stoppen. De pas heb je nodig om binnen te komen. Afgelopen seizoen kwam het nog te vaak voor dat mensen hun pas niet mee hadden, dit werkt erg lastig.
Geen pas mee? Dan geen schaatsles

Het onderbinden van de schaatsen
Iedere begeleider mag het kind even helpen de schaatsen onder te binden. Trainers hebben daar geen tijd voor. Dus de begeleider helpt het kind tot op het ijs.

IJsclub Giethoorn

Naast de SchaatsTrainingsgroep Giethoorn bestaat er ook een IJsclub Giethoorn.

De IJsclub Giethoorn heeft destijds het initiatief genomen om het schaatsen voor kinderen van de basisscholen te bevorderen.

Voor kinderen die in Giethoorn naar school gaan organiseert de IJsclub een speciale middag.

 

Voor kinderen die voor het eerst deelnemen subsidiëren sommige IJsclubs éénmalig de kosten van een deel van de lessen. Je moet het zèlf aanvragen.

De Steenwijker IJsclub heeft een aanbieding voor haar leden jeugdschaatsers die voor de eerste keer gaan deelnemen. Als je lid bent van een andere IJsclub vraag daar dan of er ook zo’n regeling bestaat.