Trainingsinformatie Winter
STG is een van de 12 trainingsgroepen die ’s winters actief is op Thialf met pupillen, junioren en senioren. De pupillen en de C en B junioren trainen apart. De  A junioren en de senioren trainen (vaak) gelijktijdig. 

Bij iedere categorie is er een trainer of zijn er meerdere trainers. Zeker bij de A junioren en de senioren worden de deelnemers, al naar gelang hun vaardigheden, ingedeeld in groepen. 

Opdat iedereen tijdens de training voldoende aandacht krijgt is het streven om de groepen niet te groot te maken. 

 

BCTialf

Om alles in goede banen te leiden is er een baancommissie (bcthialf). Die heeft de 12 trainingsgroepen die actief zijn op Thialf in tweeën gedeeld, waarbij STG in  groep 2 zit. Dat betekent dat groep 1 bijvoorbeeld op dinsdagavond traint en groep 2 op donderdagavond. Goed om te weten: Wij (groep 2) trainen dus het ene jaar op dinsdag en het jaar erop op donderdag. De BC doet nog veel meer. Kijk maar eens op de website bcthialf: een bron van informatie

Veiligheid

Handschoenen en helm
Het dragen van goede handschoenen was altijd al verplicht en daar is de verplichting om een helm te dragen bij gekomen. Dit alles voor de (eigen) veiligheid.

Wedstrijden

Wie traint wil zich ook wel eens in een wedstrijd meten. Mogelijkheden te over, voor jong tot oud.

Op de site van de baancommissie vind je er alles over.

Naast langebaanwedstrijden zijn er marathons: De zogenaamde baanmarathons vinden plaats op Thialf en de marathons voor de regio Noordoost worden verreden in Leeuwarden, Groningen, Heerenveen, Deventer en Enschede.

Natuurijs

Ingeval van natuurijs wordt er in Giethoorn getraind. Door de opwarming van de aarde is er de laatste jaren weinig sprake meer van geweest, maar toch…..